Stojanček na metličku - magenaoshi zelený

Novinka
Značka: Kyosun s.r.o.
€0
Skladom (3 ks)

Po každej tradičnej príprave Matcha Tea odložte metličku do tohto stojančeka. Podstatne tak predĺžite jeho životnosť.

Detailné informácie

Podrobný popis

AKO PREBIEHA TRADIČNÝ JAPONSKÝ ČAJOVÝ OBRAD?

Časen (chasen) - bambusová metlička, je jedinečnou súčasťou výbavy čajového rituálu. Je vyrezaný z jedného jediného kusa bambusu a počet jeho vlákien sa líši. Časen je pri tradičnom čajovom obrade nenahraditeľným nástrojom už od deviateho storočia, kedy sa tento obrad stal súčasťou japonskej kultúry. Celá ceremónia má presne predpísané pravidlá. Rozomletý čaj sa bambusovou lyžičkou čašaku vloží do čajovej misky čawan. Matcha sa postupne zalieva vodou s teplotou 65 °C a pomocou bambusovej metličky časen sa čaj ručne šľahá do hustej peny.

Stojanček na metličku - magenaoshi, Vám vrele doporučujeme si zakúpiť a po každom použití a umití chasenu - metličky, ho do stojánku umiestnite, tak ako vidíte na obrázku. Podstatne tak predĺžite životnosť metličky, ktorá si takto zachová svoj tvar. V opačnom prípade sa má chasen tendeciu sťahovať do seba po čase začne toto afektovať jeho funkčnosť pri samotnom šĺahaní.

 

Usuča - riedši, "slabší" čaj

Do čajovej misky, čawanu, nasypte pomocou bambusovej lyžičky čašaku porciu čaju. Plná čašaku = cca 1g matcha. Pre prípravu usuča použite 2g matcha a zalejte teplou vodou do max. 70 °C. Bambusovou metličkou - chasenom energicky čaj s vodou vyšľahajte. Doporučujeme robiť rukou pohyby v tvaru písmena "M". 

 

Koiča - silný, hustý čaj

Pre silnejší čaj, tzv. koiča použite 3-4 lyžičky čašaku nebo 2 čajové lyžičky čaju na 40 ml vody do max 70 °C teploty. Koiča má hutnejšiu konzistenciu a mieša sa v čajovej miske čawan bambusovou metličkou chasen miernym krúživým pohybom.

 

V našej ponuke "Darčekové sady" nájdete širokú ponuku základného náčinia ako aj krásne kompletné sety, či darčekové balenia pre prípravu čaju matcha tradičným spôsobom. 

 

 

 priprava-tradicni

 

 

 

 

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole: