Biotta šťava z granátového jablka

BEZ LEPKU VEGAN FRIENDLY BEZ LAKTÓZY BIO
Značka: ÁNO
€0
Skladom

Šťava vyrobená z 344 g bio granátového jablka. Neobsahuje alergény. Podiel ovocia: 37,5%

Detailné informácie

Podrobný popis

Granátové jablká sú zdrojom vlákniny, kyseliny listovej, omega-6 mastných kyselín, vitamínov C, K a vitamínov skupiny B. Z minerálnych látok obsahujú železo, horčík, fosfor, draslík, mangán, selén a zinok. Pozitívne účinky majú aj vďaka vysokému obsahu antioxidantov ako sú polyfenoly, triesloviny, flavonoidy a antokyány. Prospievajú srdcu Vďaka vysokému obsahu polyfenolov pomáhajú zlepšiť prietok krvi do srdca a vyčistiť upchaté tepny. Podľa štúdie Neapolskej univerzity z roku 2005 je šťava z granátového jablka vhodná pri prevencii a liečbe aterosklerózy. Olej z granátových jabĺk zároveň môže znížiť hladinu triglyceridov a zlepšiť hladinu zdravého cholesterolu v krvi. Regulujú krvný tlak Účinky granátových jabĺk ocenia i ľudia trpiaci hypertenziou. Vysoký obsah antioxidantov, vitamínu C a polyfenolov stimuluje produkciu oxidu dusnatého, ktorý udržuje optimálny stav prietoku krvi a priechodnosť tepien. Zmierňujú bolesť kĺbov Granátové jablká majú protizápalové a antioxidačné vlastnosti, vďaka ktorým blokujú enzýmy, ktoré poškodzujú kĺby a spôsobujú ich bolesť a stuhnutosť. Sú vhodné pri liečbe osteoporózy, reumatoidnej artritídy a bolestí spojených s ťažkou fyzickou aktivitou. Bojujú proti príznakom anémie Granátové jablká by do svojho jedálnička mali zahrnúť ľudia, ktorí trpia chudokrvnosťou z nedostatku železa. Práve železo, ktoré obsahuje aj granátové jablko, zvyšuje počet červených krviniek a podporuje aj správne fungovanie krvného obehu. Vysoký obsah vitamínu C zároveň pomáha telu pri vstrebávaní železa. Pôsobia ako prevencia vzniku rakoviny Protizápalové a antioxidačné účinky pôsobia v prevencii vzniku nádorových buniek v tele. Ide predovšetkým o rakovinu prostaty, prsníka, pľúc a rakoviny kože. Zlepšujú pamäť Granátové jablká pôsobia pri zlepšení funkcie mozgu a používajú sa aj pri prevencii a liečbe Alzheimerovej choroby. Kognitívne funkcie mozgu posilňujú práve spomínané  antioxidanty polyfenoly, konkrétne punicalagín. U ľudí v strednom veku dochádza pri pravidelnej kozumácii granátových jabĺk k posilneniu funkčnej mozgovej aktivity. U starších ľudí zasa môže dôjsť k náparave ťažkostí so zapamätávaním. Zlepšujú zdravie ústnej dutiny Ďalším zdravotným prínosom granátových jabĺk je ich preventívny účinok proti vzniku zubného plaku. V dôsledku toho dochádza k podpore celkového zdravia ústnej dutiny. Znížením tvorby zubného povlaku predchádzate riziku vzniku zubného kazu, parodontózy, zápalu ďasien a zubnej stomatitídy. Granátové jablká zároveň obsahujú polyfenolické flavonoidy, ktoré pôsobia antibakteriálne. Omladzujú pokožku Granátové jablká pôsobia proti príznakom starnutia pokožky, udržiavajú ju vláčnu a hladkú. Vďaka vysokému obsahu vitamínu C dochádza k tvorbe kolagénu, ktorý pomáha zmierňovať tvorbe vrások. Zároveň udržiavajú kožné bunky vyživované, napomáhajú regenerácii a podporujú hojenie. Okrem toho olej z granátových jabĺk chráni pokožku pred škodlivým ultrafialovým žiarením, ktoré spôsobuje vrásky a zvyšuje riziko vzniku rakoviny kože.  

Zloženie: extrakt z bieleho čaju (1,0 g/l)(55,5%), šťava z granátového jablka (27,5%), šťava z agáve (7%), šťava z arónie, hruškové pyré. Pasterizované.  - Všetky zložky pochádzajú z organického poľnohospodárstva.

Doporučená dávka min. 0,1 l denne.

Pred otvorením pretrepať.

Po otvorení fľaše spotrebujte do 4 dní, pri uložení v chladničke do 8 dní.

Priemerné výživové hodnoty: v 100 ml  

Energetická hodnota .............................190 kJ/(44 kcal)

Tuky........................................................0,0 g      z toho nasýtené mast. kyseliny...........  0,0 g  

Sacharidy    ............................................11,0 g     z toho cukor..........................................10,0 g

**Bielkoviny  ...........................................0,0 g

Soľ...........................................................0,03 g

**obsahuje prirodzene sa vyskytujúce cukry

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole: